× Welkom op het Kunena forum!

Vertel onze leden wie u bent, waar u van houdt en waarom u lid geworden bent van deze site. We heten alle nieuwe leden van harte welkom en hopen u regelmatig weer te zien!

februari 2018 - Reuzen makikikker

More
1 year 2 weeks ago #103 by rob
Nederlandse naam: Reuzen makikikker
Engelse naam: Giant monkey frog
Latijnse naam: Phyllomedusa bicolor
Herkomst: Latijns Amerika, Amazone
Een zeer fraaie kikker die integenstelling tot andere kikkers graag klimt.
De lange fingers en tenen maken voor het dier mogelijk om als een aapje door planten en struiken en zelfs in bomen te klimmen.
De kikker is een grote soort die tussen de 11 en 14 cm groot kunnen worden, hierbij worden de vrouwtjes iets groter dan de mannetjes.
Ze hebben een mooie fel groene kleur en aan de onderkant een geel/groene kleur.
Deze dieren hebben bruin/donker grijs tot donker groene ogen waarbij de dieren prima kunnen zien.
De kikker is nachtactieve soort die overdags slaapt en in de nacht op zoek gaat naar eten.
Als voedsel eten de dieren alles wat ze in hun bek kunnen stoppen zoals insecten, geleedpotigen, larven, rupsen, wormen en zelfs kleine zoogdieren en vogels.
Kikkers moeten zoveel mogelijk de zon mijden om niet uit te drogen.
Deze kikker smeert zichzelf steeds in met een soort wax die het dier beschermen tegen de uitdroging van de zon waardoor in het wild deze dieren wel eens aangetroffen worden slapend op een tak in de zon.
Medische onderzoekers zijn deze kikker aan het bestuderen omdat de wax die op de dieren worden aangetroffen ie kan helpen tegen o.a. huidkanker.
Deze soort wordt al vele jaren met succes gehouden in gevangenschap.
In een zeer groot terrarium die goed geventileerd moet zijn kunnen meerdere dieren gehouden worden waarbij het belangrijk is dat er voldoende ruimte is dat de dieren zich op meerdere plaatsen kunnen verstoppen met voldoende klimgelegenheden met stevige takken omdat het dier veel klimt . Deze soort heeft een goede UVA en UVB licht nodig. Belangrijk is om het terrarium goed schoon te houden en de luchtvochtigheid moet niet te hoog worden.

Please Inloggen or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.282 seconds