× Welkom op het Kunena forum!

Vertel onze leden wie u bent, waar u van houdt en waarom u lid geworden bent van deze site. We heten alle nieuwe leden van harte welkom en hopen u regelmatig weer te zien!

Juli 2016 - Mandarijnslang

  • rob
  • Topic Author
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
More
7 years 10 months ago #58 by rob
Juli 2016 - Mandarijnslang was created by rob
Nederlandse naam: Mandarijnslang

Engelse naam: Mandarin rat snake

Latijnse naam: Euprepiophis mandarinus

Herkomst: China, India, Zuid/oost Azië

De mandarijnslang behoort tot de familie rattenslangen.
De dieren worden gemiddeld 90 cm tot 130 cm lang waarbij de mannetjes wat groter worden dan de vrouwtjes.
Mandarijnslangen zijn licht bruin/grijs van kleur met over het hele lichaam geel en zwarte tekeningen.

Deze slang leeft in berggebieden van bossen en leeft tussen de rotsen van deze gebergten.
De dieren houden van een wat koeler klimaat van maximaal 25 graden overdag en niet minder dan 20 graden s'nachts.

De mandarijnslang is een wurgslang die de prooi doodt door verstikking om deze daarna in zijn geheel op te eten.
Als voedsel jagen de dieren op kleinere knaagdieren zoals muizen.

In gevangenschap doen de dieren het goed in een ruim terrarium en omdat de dieren vrij schuw zijn, moet dit met veel schuilmogelijkheden ingericht zijn.
De temperatuur mag beslist niet boven de 25 graden uitkomen, met een bescheiden warmtelamp is dit te realiseren maar let op op warme zomerdagen dat de temperatuur niet hoger uitkomt dan 25 graden.
s'Nachts mag de temperatuur niet lager dan 20 graden worden.

Door dat de mandarijnslang in een koeler klimaat leeft is de spijsvertering een stuk trager dan soortgenoten die in warmere gebieden voorkomen is het van belang hier rekening mee te houden met voeren , een prooi mag niet te groot zijn zodat het goed kan verteren.
Het spreekt voor zich, dat na het eten van de prooi minimaal 48 uur het dier niet verplaatst mag worden.

Please Inloggen or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.231 seconds